Siivoustekstiilien oikealla huollolla pidennät niiden ikää

Siivoustekstiilien huolto on tärkeää – Laadukkaat välineet ovat kustannustehokkaita, pitkäikäisiä ja ne on helppo puhdistaa.

Puhtailla ja hyväkuntoisilla välineillä parannat puhdistustehon lisäksi myös työnteon mielekkyyttä.

Oikein huolletut välineet vaikuttaa niillä suoritettavan siivouksen lopputulokseen – Voit myös vaikuttaa siivouksen kemikaalikuormitukseen tekstiilienpesussa käytettävien tuotteiden valinnalla ja oikealla annostelulla.

Siivoustekstiilien huolto

Tarvittavan pesulämpötilan määrittää ensisijaisesti toimintaympäristö. Lämpötila vaihtelee 60°C-95°C välillä.

Pese mikrokuidut erillään muusta pyykistä. Suosittelemme isommissa ja vaativamman hygienian kohteissa käyttämään pesupussia eri kohteista tulevan pyykin lajitteluun. Siivoustekstiilit pestään tarkoitukseen soveltuvalla tekstiilien pesuaineella. Meidän valikoimasta siivoustekstiilien pesuun käy esimerkiksi KW Color , KW Valko tai KW Haalaripesu.

VINKKI! Tuotetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen onko tuotteessa fosfaattia tai zeoliittia. Nämä ovat ongelmallisia kertymisensä vuoksi, eikä sovellu mm. mikrokuitujen pesuun, koska se tukkii mikrokuidun = mikrokuitu ei enää toimi likaa sitovana.

Toimi näin:

  1. Käsittele likaiset ja puhtaat tekstiilit toisistaan erillään. -> Puhtaille tekstiileille puhtaat kädet – likaisille suojakäsineet
  2. Tarkista siivoustekstiilien pesuohjeet ja toimi niiden mukaan.
  3. Noudata likaisten siivoustekstiilien lajitteluohjetta.
  4. Esipuhdista likaiset siivoustekstiilit irtoliasta. VINKKI! Käytä papiljotteja sillä ne ovat hellävaraisempia kuin laikan keskiöt. 6-12kpl, tai tarpeen mukaan! Hiukset ym. epäpuhtaudet saa papiljoteista hyvin pois esim saksilla!
  5. Valitse täyttöaste pyykin lajin ja likaisuusasteen mukaan. Mitä likaisempi pyykki, sen alhaisempi täyttöaste. (VILEDA PROFESSIONAL OHJEISTAA NÄIN: Koneesta ei tule täyttää enemmän kuin 2/3 osaa. Jos mopit ovat erityisen likaiset, tulee koneesta täyttää vain puolet. Ihanteellisesti täytetyssä koneessa (100% käytössä), pyykki mahtuu helposti pyörimään pesun aikana. Pyykin pitäisi päästä kääntymään ja klo 11 kohdalla pudota alaspäin)
  6. Valitse oikea pesuohjelma
  7. Kuivaa puhdas tekstiili Huomioi hoito-ohjemerkinnät koneellisessa pyykinkuivauksessa.
  8. Järjestä huoltotila loogisesti ja säilytä puhtaat tekstiilit niille varatuilla paikoilla.

Muista myös koneiden ja huoltotilan säännöllinen huolto ja puhdistus!