Ikkunan pesu ammattilaisen vinkeillä – Näillä vinkeillä onnistut!

ikkunan pesu TAMPERE

Ikkunan pesu -kausi on täällä ja talven jälkeen ikkunoista pilkistävä valo paljastaa ikävästi likaantuneet ikkunat, jotka vaativat nyt huomiota. Kevätsiivouksen yhteyteen on helppo lisätä ikkunoiden pesu. Miellyttävää puuhaa kun näkee useimmiten heti työnsä tuloksen!

Mukavin sää ikkunoiden pesuun on puolipilvinen kevätpäivä. Vältä suoraa auringonpaistetta ja tuulista keliä sillä ne kuivattavat ikkunan nopeasti – eli raitoja voi olla vaikea välttää.

Moni haluaisi odotella siitepölykauden loppuun, mutta siitepölykausi kestää maaliskuun alusta elokuun loppuun, ja sen vuoksi ikkunanpesun odottaminen siitepölykauden ohi voi olla hieman vaikeaa. Suosittelemme odottelun sijaan tekemään tarvittaessa uusintapesun vielä syksymmällä.

Paras lopputulos saadaan aikaan ammattikäyttöön tarkoitetuilla ja hyväkuntoisilla välineillä ja lasipinnoille tarkoitetulla puhdistusaineliuoksella sekä järjestyksellä.

Ammattilaisen vinkit ikkunan pesuun

  1. Tarkista välineet: Ikkunankuivaimen kumin kunto vaikuttaa työn lopputulokseen. Käännä tai vaihda kumiosa riittävän usein ja säilytä niin, että siihen ei tule painaumia. Ikkunakuivaimiin myydään varaosina vaihtokumeja: UNGER VAIHTOKUMI
  2. Kelin vaikutus: Aurinkoisella ja helteisellä säällä pesuvesi kuivuu nopeasti ja ikkunaan jää helpommin raitoja. Paras lopputulos syntyy tyynellä ja pilvisellä säällä. Vältä suoraa auringonpaistetta, tuulta ja vesisadetta.
  3. Esivalmistelu: Puhdista tarvittaessa ikkunanpuitteet ja sälekaihtimet nihkeällä mikrokuitupyyhkeellä. Tai mikäli on kovin pölyiset niin suositelemme sälekaihtimien ja puitteiden imurointia!
  4. Suojaa tarvittaessa myös lattiat ja lähellä olevat huonekalut.
  5. Järjestys: Aloita ulkopintojen pesulla, siirry välilaseihin ja viimeisenä pese sisäpinnat, tällä järjestyksellä näet työnjäljen ulkoa tulevaa valoa vasten, ja pystyt tarkistamaan onko pinta puhdas vai jäikö kenties raitoja.
  6. Pesuaineen annostelu: pesuainetta kannattaa käyttää maltilla. Jos ikkunaan jää sameahko harmaa kalvo, se kertoo yleensä siitä, että pesuainetta on käytetty liikaa.
  7. Käytä siivouspyyhettä ikkunakuivaimen kumin kuivaamiseen raidattoman lopputuloksen saamiseksi – jokaisen vedon jälkeen pyyhi kuivain kauttaaltaan kuivaksi.
  8. Muista ikkunanpesun jälkeen kuivata reunat ja puitteet

Muista myös kiinnittää huomiota työergonomiaan

Ikkunanpesussa ergonomia ja on erittäin tärkeää. Vältä kiipeilyä ja ylimääräistä kurkottelua. Nivelletty ikkunanpesin ja nivelletty ikkunakuivain vähentävät ranteisiin kohdistuvaa rasitusta.

Oikeanlaisilla tuotteilla ja välineillä työtä voi helpottaa huomattavasti, siksi niihin kannattaa kiinnittää huomiota!

Meidän FACEBOOK sivuilla on arvonta ikkunan pesu-setistä vielä perjantaihin asti! Käy osallistumassa! Pääset meidän sivuille klikkaamalla tästä

TUTUSTU VALIKOIMAAMME:

IKKUNANPESUAINEET

IKKUNANPESUVÄLINEET

TEIPPIJÄLKIIN HANDY RAAPPA